— WE GAVE THE WORLD AN ORIGINAL ∙ YOU GAVE US A THOUSAND BACK —
— SPEZIAL ∙ SAMBA ∙ GAZELLE —

OBAVEŠTENJE O PRIVATNOSTI

adidas OBAVEŠTENJE O PRIVATNOSTI
važi od 1. juna 2019. godine

1. Koje informacije vam pruža ovo Obaveštenje o privatnosti?

Ovo Obaveštenje o privatnosti vam govori kako se podaci koje možemo da koristimo da vas direktno ili indirektno identifikujemo („podaci o ličnosti“) prikupljaju i dalje obrađuju dok posećujete adidasoriginals.rs kao i kada komunicirate sa našim drugim platformama i portalima koristeći svoje podatke o ličnosti, uključujući i adidas aplikaciju.

Ovo Obaveštenje o privatnosti sadrži informacije o sledećem:

a) adidas rukovaoci podacima;
b) ovlašćeno lice za zaštitu podataka;
c) različite vrste podataka o ličnosti koje koristimo („kategorije podataka o ličnosti“)
d) zašto i kako koristimo podatke o ličnosti („svrha“; „obrada“; „pravni osnov“);
e) koliko dugo se čuvaju vaši podaci o ličnosti („period zadržavanja podataka“);
f) drugi korisnici vaših podataka o ličnosti („korisnici“);
g) prenos vaših podataka o ličnosti van EU/EEP-a („međunarodni prenos podataka“);
h) vaša prava u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka Evropske unije („GDPR“) i važećim lokalnim zakonima; i
i) sve tehnologije za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade koje koristimo i način na koji one funkcionišu (gde je to neophodno).

2. Ko su adidas rukovaoci podacima?

Adidas rukovaoci podacima su odgovorni za zaštitu vaših podataka o ličnosti u skladu sa GDPR-om i nacionalnim zakonodavstvom koje reguliše korišćenje vaših podataka o ličnosti. Oni zajednički utvrđuju kako adidas koristi vaše podatke o ličnosti u svrhe navedene u adidas Obaveštenju o privatnosti („zajednički rukovaoci“).

• adidas AG – Adi-Dassler Str. 1, 91074 Herzogenaurach, Nemačka („adidas AG“)
• adidas Business Services B.V. – Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Holandija
• Lokalni prodajni objekat

U svrhe

• Prodaje adidas proizvoda – onlajn i oflajn narudžbine
• Istraživanja i razvoja proizvoda
pravna lica navedena u daljem tekstu čine zajedničke rukovaoce:
• adidas AG
• adidas International Trading B.V. – Atlas Arena, Hoogoorddreef 9a 1101 BA Amsterdam ZO, Holandija
• Lokalni prodajni objekat

3. Ko je ovlašćeno lice za zaštitu podataka među adidas rukovaocima podacima?

Dr Falk Böhm je globalno ovlašćeno lice za zaštitu podataka za adidas rukovaoce podacima čiji je identitet naveden u adidas Obaveštenju o privatnosti.
+49 (0) 9132 84 – 0
DataProtection@adidas.com

ADIDAS AG
Adi-Dassler-Straße 1
91074 Herzogenaurach
Nemačka

— WE GAVE THE WORLD AN ORIGINAL ∙ YOU GAVE US A THOUSAND BACK —
— SPEZIAL ∙ SAMBA ∙ GAZELLE —
SPEZIAL
SAMBA
GAZELLE

4. Koje podatke o ličnosti adidas prikuplja i koristi?

Ovo su kategorije podataka o ličnosti koje prikupljamo direktno ili indirektno od vas:

Podaci o identitetu – uključuju: ime [ime, prezime, inicijali], datum rođenja, imejl adresu, jedinstveni identifikacioni broj potrošača (uključujući članski broj Kluba kreatora), nadimak, lozinku, identifikatore društvenih mreža i informacije koje su nam prosleđene putem vašeg Facebook ili Runtastic naloga, ID uređaja i kodove na poklon kartici koji su vam dodeljeni. Koristimo ih da utvrdimo vaš identitet.

Podaci za kontakt – uključuju: broj telefona, adresu za isporuku i naplatu, imejl adresu, Messenger ID, korisničko ime na društvenim mrežama, bilo koji drugi kanal komunikacije koji ste koristili da biste nas kontaktirali za više informacija. Koristimo ih kako bismo vas kontaktirali iz različitih razloga.

Podaci o lokaciji – uključuju: mesto prebivališta, trenutnu lokaciju sa koje se prijavljujete [IP adresu], GPS lokaciju (ako želite, na primer, da podelite našu lokaciju preko postavki vašeg mobilnog uređaja) ili određenu adidas lokaciju koju ste posetili i koja bi mogla da nam da naznake o tome gde se nalazite. Koristimo ih da vam pomognemo da pronađete ono što tražite na vašoj trenutnoj lokaciji.

Podaci o veličini – uključuju: veličinu obuće, veličinu odeće, visinu, težinu, obim grudi, struka, kukova, dužinu unutrašnje strane nogavice, oblik tela, dužinu stopala. Koristimo ih kako bismo bili sigurni da vam oprema odgovara.

Podaci o kupovini – uključuju: podatke o plaćanju (broj kreditne kartice), profil rizika plaćanja (koji nam je dostavio naš odsek za upravljanje rizikom plaćanja), korpu za kupovinu (naručeni artikli), detalje isporuke, adresu za isporuku i adresu za naplatu, broj narudžbine kupca, istoriju kupovine kod adidas-a, ID transakcije i sve ostale podatke u vezi sa vašom kupovinom. Koristimo ih za kompletiranje vaše narudžbine na adidas veb-sajtovima i aplikacijama, u adidas prodavnicama ili na drugim prodajnim platformama.

Podaci o ponašanju/profilu – uključuju: istoriju vaše kupovine, stavke u listi želja, ponašanje prilikom pretraživanja, preference prilikom pregledanja, preference pri kupovini, interakcije unutar prodavnice, istoriju treniranja, recenziju proizvoda, interakcije sa nama na društvenim mrežama i sve druge podatke koje imamo o vama koji nam pomažu da vas razumemo bolje kao potrošača, uključujući i „podatke o zajednici“. Koristimo ih da vas bolje upoznamo kao potrošača, tako da bismo mogli da vam pošaljemo marketinške poruke koje sadrže samo proizvode i usluge za koje mislimo da bi mogli da vas zanimaju.

Podaci o zajednici – uključuju: podatke koje ste pružili prilikom učestvovanja u raznim adidas događajima i zajednicama bilo kao trener, član tima, učesnik ili kao promoter naših događaja, uključujući na primer: slike, video zapise, vaš nadimak, vaš tim, vaša interesovanja i preference, vaše povratne informacije, tabele sa rezultatima, učestvovanje na događaju, grupe kojima ste pristupili i detalje registracije. Koristimo ove podatke da organizujemo događaje i zajednice i da saznamo više o vama kao potrošaču.

Podaci o društvenim mrežama – uključuju: podatke dobijene kroz interakciju sa nama na različitim društvenim medijskim kanalima kao što su Facebook, Instagram, Google itd., uključujući sve podatke o društvenim mrežama koji su javno dostupni kao što su korisničko ime na društvenim mrežama, interakcije na društvenim mrežama i javne poruke, vaša „sviđanja“ i druge reakcije, vaše veze preko društvenih mreža, vaše fotografije koje su javne ili one koje nam šaljete pominjući nas ili tako što pratite naše postove na društvenim mrežama koristeći „korisničko ime“ ili „hešteg“. Ove podatke dobijamo sa društvenih mreža (npr. Facebook, Snapchat, Instagram itd.) direktno ili indirektno preko trećih strana sa kojima imamo sporazume.

Podaci o uređaju – uključuju: Podatke o uređaju ili pretraživaču koji nam daju ideju o vašem ponašanju prilikom pretraživanja ili o upotrebi uređaja. Podaci o uređaju se prikupljaju preko naše aplikacije, a podatke o pretraživaču prikupljaju naši kolačići, oznake i pikseli. To je često neophodno radi sigurnosti mreže. Ovo uključuje, ali nije ograničeno na: IP adresu, datum i vreme posete, koliko dugo ste ostali na našem veb-sajtu, URL preporuke (ako ste došli na naš veb-sajt preko drugog veb-sajta ili reklame), stranice koje ste posetili na našem veb-sajtu, tip pretraživača, tip uređaja, verzije, operativni sistem.

Podaci o treniranju – uključuju: podatke o fitnesu (na primer, vreme početka i završetka treninga, vrstu treninga, sportsku kategoriju), senzorne podatke (na primer, ciljni broj koraka, trajanje, tempo, udaljenost, kalorije, otkucaje srca, RunScore i brzinu) i druge podatke u vezi sa vašom aplikacijom za fitnes. Koristimo ih kako bismo vam pomogli da poboljšate ciljeve performansi i kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo i utvrdili koji su proizvodi najbolji za vas na osnovu vaših obrazaca vežbanja.

Korespondencija – uključuje: razgovor koji vodimo kada kontaktirate korisnički servis, imejlove koje nam pišete o našim proizvodima ili uslugama, žalbe koje nam upućujete poštom, imejlom, faksom ili telefonom, odgovore koje smo pripremili na vaše povratne informacije, pozive koje primate iz našeg korisničkog servisa nakon vašeg upita, i bilo koju drugu komunikaciju između vas i adidas-ovog osoblja. Mi evidentiramo sve pozive u okviru korisničkog servisa u svrhu osiguranja kvaliteta.

Podaci o preferencama – uključuju: željeni jezik, lokaciju sa koje se prijavljujete, stavke u listi želja, željenu adresu za isporuku, preference prilikom pretraživanja, našu korespondenciju sa vama, vaše recenzije adidas proizvoda. Koristimo ih da vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete i/ili kupovine na našim veb-sajtovima i aplikacijama.

Podaci o Klubu kreatora – uključuju: Jedinstveni identifikator članstva (ID člana), datum kada ste postali član, ID prodavnice (ako ste se registrovali u maloprodajnom objektu), poreklo kupovine, državu i brend vašeg originalnog članstva, ostvarene poene, istoriju angažmana, istoriju nagrada, vaučere dodeljene članovima. Svi gore navedeni podaci se čuvaju sve dok ste član Kluba kreatora.

5. Šta adidas radi sa vašim podacima o ličnosti i zašto?

adidas prikuplja i koristi vaše podatke o ličnosti u razne svrhe.

U ovom odeljku objašnjavamo:

a) Kada i zašto su nam potrebni vaši podaci o ličnosti („svrha“)?
b) Šta nam omogućava da koristimo vaše podatke o ličnosti („pravni osnov“)?
c) Šta radimo sa vašim podacima o ličnosti („obrada“)?
d) Koji vaši podaci o ličnosti su nam potrebni („kategorije podataka o ličnosti“)?
e) Koliko dugo čuvamo vaše podatke o ličnosti („period zadržavanja podataka“)?
f) Sa kim (tipovi pružalaca usluga) delimo vaše podatke o ličnosti da bismo ostvarili svrhu („kategorije korisnika podataka“)?

I. FUNKCIONISANJE VEB-SAJTA (ADIDAS DOMEN) I APLIKACIJE

OBRADA
Da biste pokrenuli veb-sajtove koji su povezani sa adidas domenom i adidas aplikacijom, ispravite greške kako biste bili sigurni da će vam se veb-sajt uvek prikazivati onako kako smo mi to predvideli i pratite usaglašenost sa našim Uslovima i odredbama. Mi pratimo sav saobraćaj na našem veb-sajtu i analiziramo podatke koji stižu sa naših servera.

Korišćenje kolačića/oznaka/piksela: U tu svrhu možemo da prikupljamo vaše lične podatke koristeći tehnologije kao što su kolačići, pikseli i oznake za prikupljanje podataka o vašem uređaju. Više informacija možete pronaći u odeljku „XIX PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA“.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o uređaju
Podaci o identitetu
Podaci o ponašanju/profilu
Podaci o preferencama

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Vreme sesije pretraživanja
Potrebni su nam vaši podaci sve dok ste na veb-sajtu. Zadržavamo ih za vreme trajanja sesije pretraživanja.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci podrške za administraciju veb-sajta

II. SIGURNOST DOMENA I MREŽE I AUTENTIFIKACIJA KORISNIKA

OBRADA
Da bismo zaštitili naše domene, otkrili neobične aktivnosti, sprečili bezbednosne pretnje i zaštitili posetioce veb-sajta od neovlašćenih pristupa (kao što su hakeri), mi pratimo sav saobraćaj na našim veb-sajtovima i proveravamo autentičnost korisničkih podataka za prijavljivanje koje nam pružate pomoću tokena i upoređujemo ih sa drugim dostupnim podacima, kao što su akreditivi koje ste ostavili direktno adidas-u ili na drugim platformama (kao što su Runtastic ili Facebook) ili informacije koje su dostupne u javnom domenu kako bi osigurali da samo „ovlašćeni“ korisnici imaju pristup našim veb-sajtovima.
Korišćenje kolačića/oznaka/piksela: U tu svrhu možemo da prikupljamo vaše lične podatke koristeći tehnologije kao što su kolačići, pikseli i oznake za prikupljanje podataka o vašem uređaju. Više informacija možete pronaći u odeljku „XIX PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA“.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o uređaju
Podaci o identitetu
Podaci o ponašanju/profilu
Podaci o preferencama

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Vreme sesije pretraživanja
Potrebni su nam vaši podaci sve dok ste na veb-sajtu. Zadržavamo ih za vreme trajanja sesije pretraživanja.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci podrške za administraciju veb-sajta

III. GLOBALNI AKREDITIVI ZA SVE ADIDAS PLATFORME – KORISNIČKO ISKUSTVO

OBRADA
Znamo da ne volite da pamtite korisnička imena i lozinke niti da morate da se registrujete više puta.

Da bismo omogućili našim korisnicima da se prijave na sve platforme, portale, usluge, zajednice i aplikacije kojima upravljaju adidas rukovaoci podacima ili u njihovo ime (što uključuje Runtastic aplikaciju i usluge) („adidas platforme“) sa jednim setom akreditiva za prijavljivanje („adidas Log-In“), mi skladištimo vaše podatke za prijavu na adidas domen u našu globalnu platformu za autentifikaciju. Kada koristite set za prijavljivanje za pristup bilo kojoj adidas platformi, koristićemo token sa naše globalne platforme za autentifikaciju da bismo potvrdili vaš identitet. Ovo dodatno osigurava bezbednost naše mreže i domena.

Korišćenje kolačića/oznaka/piksela: U tu svrhu možemo da prikupljamo vaše lične podatke koristeći tehnologije kao što su kolačići, pikseli i oznake za prikupljanje podataka o vašem uređaju. Više informacija možete pronaći u odeljku „XIX PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA“.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu (korisničko ime, lozinka, imejl)
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)
Podaci o preferencama

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Tokom trajanja vašeg naloga ili 25 meseci nakon neaktivnosti
Da bismo vam omogućili da se prijavite sa adidas-ovim setom za prijavljivanje na adidas platforme, moramo da čuvamo vaše podatke sve dok imate nalog kod nas. A ako prestanete da koristite naše usluge bez zahteva da obrišemo vaše podatke, zadržaćemo ih 25 meseci nakon poslednjeg prijavljivanja.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci podrške za administraciju veb-sajta

IV. PRODAJA ADIDAS PROIZVODA – ONLAJN I OFLAJN NARUDŽBINE

OBRADA
Radi obrade vaše onlajn narudžbine i/ili narudžbine preko aplikacije, proverite da li je vaša uplata primljena, da je sve u skladu sa zahtevima u okviru naših Uslova i odredbi (3. Uslovi kupovine) (za prodaju proizvoda) uključujući obradu fakture, isporuku, usluge personalizacije, zamene i refundiranje, uslugu „klikni i pokupi“. Vaša narudžbina ne može biti dovršena ako naš sistem za otkrivanje prevara pri plaćanju označi vašu transakciju kao sumnjivu i potencijalno lažnu. Imajte na umu da je sistem za otkrivanje prevara pri plaćanju proces za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade. To nam je neophodno kako bismo mogli da zaključimo ugovor sa vama. Imate pravo da zatražite ljudsku reviziju ove odluke i da je osporite.

PRAVNI OSNOV
Izvršenje ugovora

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt
Podaci o lokaciji
Podaci o veličini
Podaci o kupovini
Korespondencija
Podaci o uređaju
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Trajanje ugovora i do zakonskog roka zastarelosti. Moramo da čuvamo podatke u slučaju bilo kakvih pravnih sporova u vezi sa ugovorom.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Prodajni partneri (gde je to moguće)
• Pružaoci usluga iz oblasti proizvodnje
• Pružaoci usluga isporuke
• Pružaoci usluga iz oblasti upravljanja rizikom plaćanja
• Pružaoci usluga iz oblasti obrade plaćanja
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

V. OTKRIVANJE PREVARA PRI PLAĆANJU

OBRADA
Mi kombinujemo podatke o kupovini koje nam dostavljate sa drugim podacima koje dobijamo od naših trećih strana pružalaca usluga u vezi sa prevencijom rizika prilikom plaćanja i prevara, kako bismo osigurali da je svaka kupovina legitimna ili da ne kupujete naše proizvode u suprotnosti sa našim uslovima i odredbama. To znači da, u zavisnosti od ishoda analize vaših podataka, možemo da odbijemo vašu narudžbinu i da odbijemo vašu uplatu. Ovo je proces za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade koji je neophodan za zaključivanje našeg kupoprodajnog ugovora sa vama.

PRAVNI OSNOV
Izvršenje ugovora

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt
Podaci o ponašanju/profilu
Podaci o kupovini
Podaci o uređaju

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Trajanje ugovora i do zakonskog roka zastarelosti. Moramo da čuvamo podatke u slučaju bilo kakvih pravnih sporova u vezi sa ugovorom.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci usluga iz oblasti upravljanja rizikom plaćanja
• Pružaoci usluga iz oblasti obrade plaćanja
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

VI. ISPORUKA PROIZVODA

OBRADA
Kada ste uspešno plasirali narudžbinu, mi koristimo vaše podatke za kontakt (kućnu i/ili adresu za isporuku) i druge podatke o kupovini da bismo vam isporučili proizvode koje ste kupili.

PRAVNI OSNOV
Izvršenje ugovora

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu: Ime
Podaci za kontakt: Adresa za isporuku

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Trajanje ugovora i do zakonskog roka zastarelosti. Moramo da čuvamo podatke u slučaju bilo kakvih pravnih sporova u vezi sa ugovorom.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci usluga isporuke
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

VII. ELEKTRONSKO PRAĆENJE POŠILJKE

OBRADA
Naši partneri za isporuku pružaju ovu uslugu na zahtev potrošača.
Imate mogućnost da pratite svoju pošiljku koristeći usluge koje pružaju direktno naši partneri za isporuku; međutim, mi možemo da podelimo vaše podatke sa našim partnerima za isporuku u tu svrhu samo uz vašu saglasnost. Usluga se hostuje na platformi partnera za isporuku. Trebalo bi da pročitate njihovo Obaveštenje o privatnosti u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti u tu svrhu.

PRAVNI OSNOV
Saglasnost

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt
Svi drugi podaci koje možete direktno i dobrovoljno da dostavite partneru za isporuku

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Period koji je odredio naš partner za isporuku.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• Pružaoci usluga isporuke

VIII. POSLOVNA OPERATIVNA ANALITIKA

OBRADA
Moramo da znamo kako poslujemo kao firma. To je u interesu naših akcionara, članova odbora, zaposlenih i naših partnera. U tu svrhu, moramo da analiziramo različite kategorije podataka kako bismo razumeli kako se naši proizvodi prodaju na različitim tržištima, koje su popularne karakteristike naših proizvoda, šta je bilo uspešno a šta nije u okviru naših marketinških i reklamnih kampanja, dizajna naših proizvoda i strategije distribucije proizvoda, dizajna našeg veb-sajta i celokupnog korisničkog iskustva, tako da možemo da uspostavimo, implementiramo i ocenimo našu poslovnu strategiju.

Ovo podrazumeva da moramo da analiziramo podatke kako bismo razumeli kako korisnici pretražuju naš veb-sajt i koriste aplikaciju kako bismo poboljšali dizajn korisničkog iskustva da bismo bili sigurni da ćete nastaviti da kupujete naše proizvode i da stupate u interakciju sa nama na našim veb-sajtovima i aplikacijama.

Da bismo smanjili rizik za vas kao pojedinca, koristićemo samo jedinstveni identifikacioni broj potrošača ili IP adresu u tu svrhu.

Za više informacija o tome kako naši pružaoci usluga iz oblasti analitike podataka pružaju usluge analitike koristeći vaše podatke, pogledajte ovde:

Adobe Analytics i prikupljanje podataka: https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/c_Privacy_Overview.html

Google Analytics i prikupljanje podataka:
https://support.google.com/analytics/answer/6318039?hl=en

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu: Jedinstveni identifikacioni broj potrošača (samo)
Podaci o veličini
Podaci o kupovini
Podaci o ponašanju/profilu
Podaci o zajednici
Podaci o aktivnostima
Podaci o uređaju
Korespondencija
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Prilikom korišćenja analitičkih usluga koje pružaju gore pomenuti pružaoci usluga, od nas se zahteva da čuvamo podatke u periodu koji su oni odredili. Period zadržavanja podataka koji su odredili gore pomenuti dobavljači usluga možete naći ovde:

Adobe Analytics: 36 meseci (https://marketing.adobe.com/resources/help/en_US/reference/data-retention.html )

Google Analytics: 38 meseci
(https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=en)

Podaci su nam potrebni u tom vremenskom roku kako bismo napravili tačnu analizu našeg poslovanja.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Potencijalni kupci i investitori
• Pružaoci usluga iz oblasti poslovnog konsaltinga
• Pružaoci usluga iz oblasti analitike podataka
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

IX. KORISNIČKI SERVIS

OBRADA
Prikupljamo vaše podatke o ličnosti da bismo mogli da vas obavestimo o dostupnosti proizvoda koji vam se sviđa na vaš zahtev i da odgovorimo na vaša pitanja i zabrinutosti putem različitih komunikacijskih kanala koje vam stavljamo na raspolaganje.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt
Podaci o lokaciji
Podaci o veličini
Podaci o kupovini
Korespondencija
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Do zakonskog roka zastarelosti. Moramo da čuvamo podatke u slučaju bilo kakvih pravnih sporova.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• Korisnički servis
• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Prodajni partneri (gde je to moguće)
• Pružaoci usluga isporuke
• Pružaoci usluga iz oblasti upravljanja rizikom plaćanja
• Pružaoci usluga iz oblasti obrade plaćanja
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

X. PERSONALIZOVANE MARKETINŠKE PORUKE PUTEM IMEJLA (Prijava na bilten)

OBRADA
Šaljemo vam marketinške poruke za koje mislimo da biste bili zainteresovani („Personalizovane“) na imejl adresu koju ste nam dali prilikom prijavljivanja na naš bilten. Da bismo vam slali „personalizovane“ poruke, mi posmatramo vaše onlajn ponašanje (i ponekad i oflajn, gde je to moguće) i analiziramo vaše ponašanje koristeći analitiku da bismo najtačnije procenili koje linije proizvoda bi mogle da vas interesuju i od čega možete imati korist. Zbog toga prikupljamo različite kategorije podataka o ličnosti od vas. Koristimo različite analitičke alate kako bismo razumeli šta vaše ponašanje podrazumeva u smislu onoga šta vam se sviđa i ne sviđa kod naših različitih linija proizvoda i kako bismo shvatili uticaj poruka (stope uspešnosti) koje su vam poslate.
Korišćenje kolačića/oznaka/piksela: U tu svrhu možemo da prikupljamo vaše lične podatke koristeći tehnologije kao što su kolačići, pikseli i oznake za prikupljanje podataka o vašem uređaju. Više informacija možete pronaći u odeljku „XIX PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA“.

PRAVNI OSNOV
Saglasnost

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o lokaciji
Podaci o veličini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o kupovini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o ponašanju/profilu (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o zajednici (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o društvenim mrežama (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o treniranju (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o uređaju
Podaci o preferencama (ako su dostupni adidas-u)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Zadržavamo ih sve dok ne povučete svoju saglasnost da vam šaljemo imejlove ili dok nam ne pošaljete prigovor za obradu vaših podataka o ličnosti u marketinške svrhe.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci usluga iz oblasti imejl marketinga
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

XI. PERSONALIZOVANE MARKETINŠKE PORUKE PUTEM IMEJLA (putem postojećeg ugovora)

OBRADA
Šaljemo vam marketinške poruke za koje mislimo da biste bili zainteresovani („personalizovane“) na imejl adresu koju ste nam dali prilikom sklapanja ugovora o kupovini. Da bismo vam slali „personalizovane“ poruke, mi posmatramo vaše onlajn ponašanje (i ponekad i oflajn, gde je to moguće) i analiziramo vaše ponašanje koristeći analitiku da bismo najtačnije procenili koje linije proizvoda bi mogle da vas interesuju i od čega možete imati korist. Zbog toga prikupljamo različite kategorije podataka o ličnosti od vas. Koristimo različite analitičke alate kako bismo razumeli šta vaše ponašanje podrazumeva u smislu onoga šta vam se sviđa i ne sviđa kod naših različitih linija proizvoda i kako bismo shvatili uticaj poruka (stope uspešnosti) koje su vam poslate.
Korišćenje kolačića/oznaka/piksela: U tu svrhu možemo da prikupljamo vaše lične podatke koristeći tehnologije kao što su kolačići, pikseli i oznake za prikupljanje podataka o vašem uređaju. Više informacija možete pronaći u odeljku „XIX PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA“.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o lokaciji
Podaci o veličini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o kupovini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o ponašanju/profilu (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o zajednici (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o društvenim mrežama (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o treniranju (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o uređaju
Podaci o preferencama (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Zadržavamo ih sve dok se ne protivite što obrađujemo vaše podatke o ličnosti u marketinške svrhe, uključujući i slanje marketinških poruka.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci usluga iz oblasti imejl marketinga
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

XII. CILJANE PORUKE NA PLATFORMAMA ZA OGLAŠAVANJE TREĆIH STRANA

OBRADA
Koristimo platforme za oglašavanje trećih strana, kao što su Facebook, Google, YouTube, Instagram itd. da vam šaljemo poruke ciljane vama, na osnovu vašeg ponašanja i obrasca pretraživanja, u određeno vreme i na lokacijama ovih platformi kako bismo povećali efikasnost naših reklamnih kampanja. Koristimo rešenja trećih strana kao što su Google Audience i Facebook Custom Audience koja nam pomažu da bolje obavimo ciljanje naših kampanja i poruka za naše potrošače. Delimo vaše podatke o ličnosti sa platformama za oglašavanje trećih strana, a oni će pokušati da pronađu podatke koji odgovaraju vašem profilu u svojoj bazi podataka da bi odredili optimalno vreme i mesto (stranicu koju pretražujete) da vam pokažu adidas-ov oglas. Takođe moramo da analiziramo neophodne podatke kako bismo razumeli uticaj naših kampanja.

Više o tome kako nam naši partneri u oglašavanju pomažu da postignemo taj cilj možete saznati na njihovim veb-sajtovima:

Google-ovo personalizovano oglašavanje: https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=en
Google-ove smernice za oglašavanje: https://support.google.com/adspolicy/answer/6020956

Facebook-ovo pravljenje slične publike: https://www.facebook.com/business/help/164749007013531
Facebook-ovi uslovi za pravljenje prilagođene publike: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudience

Korišćenje kolačića/oznaka/piksela: U tu svrhu možemo da prikupljamo vaše lične podatke koristeći tehnologije kao što su kolačići, pikseli i oznake za prikupljanje podataka o vašem uređaju. Više informacija možete pronaći u odeljku „XIX PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA“.

PRAVNI OSNOV
Saglasnost

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o lokaciji
Podaci o veličini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o kupovini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o ponašanju/profilu (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o zajednici (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o društvenim mrežama (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o treniranju (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o uređaju
Podaci o preferencama (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Zadržavamo ih sve dok ne povučete saglasnost.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Partnerske agencije za oglašavanje
• Platforme društvenih mreža
• Pružaoci usluga iz oblasti ciljanog marketinga
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

XIII. ADMINISTRACIJA ČLANSTVA U KLUBU KREATORA – GDE JE MOGUĆE PRIMENITI

OBRADA
Napominjemo da se ovaj odeljak odnosi na vas samo ako se pridružujete adidas Klubu kreatora kako biste postali član Kluba kreatora.

Kada postanete član adidas Kluba kreatora, mi koristimo gore navedene informacije za održavanje i administriranje vašeg članstva kao što je opisano u Uslovima i odredbama Kluba kreatora.

Konkretno, vaši podaci o ličnosti se koriste za:

a) izračunavanje vaših klupskih poena kako biste dobili nagrade;
b) omogućavanje pristupa posebnim ponudama i promocijama;
c) slanje pozivnica na ekskluzivne događaje;
d) omogućavanje pristupa proizvodima sa ograničenom serijom;
e) obezbeđivanje pristupa premijum pretplati za Runtastic kada ispunjavate uslove;
f) čuvanje vaše adrese za isporuku i detalji o plaćanju kako bi se skratilo vreme provere na internetu i u aplikaciji;
f) skladištenje kompletne istorije narudžbina tako da joj možete pristupiti u bilo kom trenutku; i
g) omogućavanje usluge praćenja pošiljke sa vašeg naloga.

Kada koristite svoj članski broj Kluba kreatora, mi dobijamo informacije neophodne za izračunavanje vaših nagradnih poena, kao što je kupovina adidas brenda u maloprodajnim objektima koji imaju veze sa Klubom kreatora. Vaši podaci će biti podeljeni sa partnerima Kluba kreatora koji pružaju određene nagrade u skladu sa Uslovima i odredbama Kluba kreatora.

Adidas će vam slati marketinške poruke putem imejla kao članu Kluba kreatora. Ako želite da se odjavite da ne primate naše marketinške poruke, molimo vas da pogledate odeljak „8. Koja su vaša prava i kako ih možete ostvariti?“

Članstvo u Klubu kreatora možete takođe da koristite i u adidas aplikaciji. Kada koristite članstvo u Klubu kreatora preko adidas aplikacije, mi koristimo obaveštenja u aplikaciji za slanje informacija u vezi sa članstvom ili promotivnim aktivnostima i ponudama. Možete da isključite obaveštenja u bilo kom trenutku u odeljku „Podešavanja“ na mobilnim uređajima. Međutim, ako isključite obaveštenja, možda ćemo morati da vas kontaktiramo putem imejla za važne poruke koje se odnose na vaše članstvo.

PRAVNI OSNOV
Izvršenje ugovora

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o Klubu kreatora
Podaci o veličini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o kupovini (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o ponašanju/profilu (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o zajednici (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o društvenim mrežama (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o treniranju (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o uređaju (ako su dostupni adidas-u)
Podaci o preferencama (ako su dostupni adidas-u)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Trajanje ugovora i do zakonskog roka zastarelosti. Moramo da čuvamo podatke u slučaju bilo kakvih pravnih sporova u vezi sa ugovorom.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Potencijalni kupci i investitori
• Pružaoci usluga iz oblasti poslovnog konsaltinga
• Pružaoci usluga iz oblasti analitike podataka
• Partneri Kluba kreatora

XIV. REGISTRACIJA ZA PRIVATNI DOGAĐAJ

OBRADA
Kada se prijavite za događaj koji organizujemo i koji ima ograničeni broj mesta, koristimo podatke o ličnosti koje ste nam dali da bismo vam rezervisali mesto. Vaši podaci o ličnosti će se koristiti u skladu sa Uslovima i odredbama u vezi sa događajem.

PRAVNI OSNOV
Izvršenje ugovora

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt
Podaci o lokaciji
Podaci o treniranju: svi podaci koje možemo da prikupimo od vas na dan događaja.
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Trajanje događaja i do roka zastarelosti u slučaju bilo kakvih pravnih sporova.

KORISNICI PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima u organizaciji događaja
• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Partneri događaja (gde je to moguće)
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku (gde je to moguće)

XV. REGISTRACIJA ZA OTVORENI DOGAĐAJ

OBRADA
Često organizujemo i događaje koji su otvoreni za sve. Koristimo podatke o ličnosti koje ste nam dali kako bismo vas informisali o događajima za koje se interesujete.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu
Podaci za kontakt
Podaci o lokaciji
Podaci o treniranju: svi podaci koje možemo da prikupimo od vas na dan događaja.
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Za vreme trajanja događaja + 36 meseci, ako se podaci iz određenog događaja koriste u svrhe POSLOVNE OPERATIVNE ANALITIKE.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima u organizaciji događaja
• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Partneri događaja (gde je to moguće)
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku (gde je to moguće)

XVI. ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ PROIZVODA

OBRADA
Mi sprovodimo analize u cilju poboljšanja naših proizvoda i usluga. To uključuje popunjavanje anketa, traženje vaših povratnih informacija, traženje da testirate naše proizvode i da nam date recenziju, traženje od drugih pružalaca usluga da sprovedu istraživanje tržišta i proizvoda za nas, isprobavanje novih tehnologija u našim proizvodima koje mogu da prikupe podatke o ličnosti kako bismo ostali ispred konkurencije. Mi zadržavamo ove podatke na osnovu našeg „legitimnog interesa“, tako da se učešćem u bilo kojoj recenziji proizvoda ili anketi slažete da je to naš legitimni interes. Tamo gde želite da uložite prigovor na ovaj legitimni interes, mi ćemo učiniti vaše podatke anonimnim, tako da više nisu podaci o ličnosti.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu (samo ako projekat zahteva)
Podaci za kontakt (samo ako projekat zahteva)
Podaci o lokaciji (samo ako projekat zahteva)
Podaci o veličini
Podaci o kupovini (samo ako projekat zahteva)
Podaci o ponašanju/profilu (samo ako projekat zahteva)
Podaci o zajednici: ovo je odgovor koji ste dali nezavisno od formata dogovorenog u vreme projekta.
Podaci o društvenim mrežama (samo ako projekat zahteva)
Podaci o treniranju (samo ako projekat zahteva)
Podaci o uređaju (samo ako projekat zahteva)
Korespondencija (samo ako projekat zahteva)
Podaci o preferencama
Podaci o Klubu kreatora (samo za članove Kluba kreatora)
Podaci o zdravlju: ako se u projektu zahteva da pružite i informacije o zdravlju, mi ćemo eksplicitno tražiti vašu saglasnost.

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Period trajanja projekta i zakonski rok za čuvanje podataka da bismo zaštitili naša prava na intelektualnu svojinu.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Potencijalni kupci i investitori
• Pružaoci usluga iz oblasti poslovnog konsaltinga
• Pružaoci usluga iz oblasti analitike podataka
• Pružaoci usluga iz oblasti proizvodnje
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku

XVII. ZAKONSKA OBAVEZA – SARADNJA SA ZAKONODAVNIM I REGULATORNIM ORGANIMA (UKLJUČUJUĆI SUDOVE)

OBRADA
Kada smo zakonski obavezni da dostavimo vaše podatke o ličnosti iz razloga nacionalne i javne bezbednosti, sprečavanja kriminala, istrage i krivičnog gonjenja, sprečavanja pranja novca, sudskih postupaka, zaštite prava i sloboda drugih pojedinaca, kao i sprovođenja građanskih tužbi, pružićemo te podatke koje su tražile vlasti ili treće strane nakon što se uverimo da je zahtev za to propisan zakonom. Možda nećemo moći da vas obavestimo o tome ako je to protivzakonito.

PRAVNI OSNOV
Zakonska obaveza

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Sve kategorije podataka o ličnosti na zahtev organa za sprovođenje zakona.

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Dokle god je to zakonom propisano.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Lokalne i nacionalne vlasti, uključujući poreske vlasti
• Lokalni i nacionalni organi za sprovođenje zakona
• Lokalni i nacionalni pravosudni organi

XVIII. PRIKUPLJANJE PODATAKA O VAŠEM UREĐAJU NA NAŠEM VEB-SAJTU KORIŠĆENJEM KOLAČIĆA, PIKSELA, OZNAKA I SLIČNIH TEHNOLOGIJA („Obaveštenje o kolačićima“)
Kada posetite adidas veb-sajt, mi skladištimo sakupljače podataka kao što su kolačići, oznake, pikseli, kontejneri sa oznakama, veb-svetionici u vaš pretraživač kako bismo dobili određene informacije o vašoj trenutnoj sesiji pretraživanja. Ove tehnologije se često zbirno nazivaju „Kolačićima“ na drugim veb-sajtovima. Kolačići takođe omogućavaju našem veb-sajtu da pamti vaše postupke i preference (kao što su podaci za prijavljivanje, jezik, veličina fonta i druge vizuelne preference) tokom određenog perioda, tako da ne morate da ih ponovo unosite svaki put kada se vratite na veb-sajt ili kada surfujete po stranicama. Mi koristimo kolačiće u različite svrhe, što takođe znači da oni imaju različite pravne osnove. Molimo vas da pogledate dole navedene informacije kako biste razumeli kako koristimo različite vrste kolačića u različite svrhe.

OBRADA
„OBAVEZNI KOLAČIĆI“ – funkcionalnost veb-sajta i poslovanje.
Mi koristimo „Obavezne kolačiće“ kako bismo upravljali radom našeg veb-sajta. To uključuje čuvanje jedinstvenog identifikatora za upravljanje i identifikovanje vas kao jedinstvenog posetioca našeg veb-sajta, kako bismo vam pružili doslednu i prilagođenu uslugu. To podrazumeva da mi pamtimo i proizvode koje ste stavili u korpu ili vašu jezičku preferencu. Ovi kolačići se čuvaju tokom trajanja vaše sesije pretraživanja. Bez ovih kolačića pojedini delovi našeg veb-sajta neće raditi ispravno.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

OBRADA
„FUNKCIONALNI KOLAČIĆI“ – poboljšanje i performanse veb-sajta

Mi koristimo „Funkcionalne kolačiće“ za kontinuirano poboljšanje performansi našeg veb-sajta. Ovo uključuje korišćenje podataka koje smo prikupili od vas u sledeće svrhe:

• Veb-analitika—Na osnovu vašeg ponašanja prilikom pregledanja, mi ćemo analizirati podatke kako bismo poboljšali funkcionalnost i dizajn vašeg veb-sajta.
• Stope odgovora na oglase—Na osnovu toga kako dolazite na naš veb-sajt, mi ćemo izmeriti stope odgovora na naše oglase analizirajući stope učestalosti klikova na naš oglas kako bismo poboljšali efikasnost oglašavanja kupljenog na veb-sajtu koji nije naš.
• Partnerski marketing—Moramo da obezbedimo našim partnerima u partnerskom marketingu ili pružaocima usluga pristup određenim podacima ako ste preko njihovog veb-sajta došli na naš i kupili proizvode. Ovo je potrebno jer ćemo možda morati da im obezbedimo naknadu za takve usluge. U tu svrhu ćemo podeliti podatke o vašoj poseti, uključujući o proizvodima koje ste kupili.
• Upravljanje greškama—Procenjujemo greške prikazane na veb-sajtu, kako bismo bili sigurni da ćemo odmah otkloniti greške ili bilo kakve probleme.
• Testiranje dizajna—Moramo da koristimo A/B testiranje ili multivarijantno testiranje kako bismo osigurali dosledan utisak korisniku veb-sajta u trenutnoj i narednim sesijama.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

OBRADA
„MARKETINŠKI KOLAČIĆI“ – „XII. CILJANE PORUKE NA PLATFORMAMA ZA OGLAŠAVANJE TREĆIH STRANA“ i oglašavanje.

Koristimo „marketinške kolačiće“ koje nam dostavljaju naši partneri u oglašavanju kako bismo bili sigurni da će vam naše reklamne poruke biti prikazane u pravo vreme i na pravom mestu. Ovi kolačići su trajni, ali vremenski ograničeni. Ovi kolačići sadrže jedinstveni ključ za razlikovanje navika prilikom pregledanja pojedinačnih korisnika ili čuvanje koda koji se može prevesti u skup navika prilikom pregledanja ili preferenci koristeći informacije uskladištene na drugom mestu. Takođe koristimo ove kolačiće da ograničimo broj prikazivanja određene reklame korisniku na veb-sajtu i da izmerimo efikasnost kampanja. Partneri nam obezbeđuju identifikator kojeg skladište ovi kolačići. Ne možemo da koristimo isti identifikator u sopstvenim sistemima. Takođe koristimo ove kolačiće i za prikazivanje oglasa koji su relevantni za vaš trenutni geografski položaj da bismo vas, na primer, obavestili o najbližoj prodavnici u kojoj proizvod koji pregledate može biti dostupan.

PRAVNI OSNOV
Saglasnost

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o uređaju
Podaci o lokaciji
Podaci o ponašanju/profilu: podaci koji se prikupljaju posmatranjem ponašanja prilikom pregledanja
Podaci o preferencama (ako su dostupni adidas-u)

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Kolačići, pikseli, oznake i druge slične tehnologije koje se koriste za prikupljanje podataka o uređaju i podataka o ponašanju korisnika prilikom pregledanja, skladište se u pretraživaču za vreme sesije pretraživanja ili dok iz pretraživača ne izbrišete postavke koje se odnose na kolačiće.

Podaci koje smo dobili putem kolačića, a koji se koriste u druge svrhe čuvaju se za vreme trajanja te svrhe.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Pružaoci podrške za administraciju veb-sajta
• Pružaoci usluga iz oblasti poslovnog konsaltinga
• Pružaoci usluga iz oblasti analitike podataka
• Partnerske agencije za oglašavanje
• Platforme društvenih mreža
• Pružaoci usluga iz oblasti ciljanog marketinga

Možete da izmenite postavke pretraživača da biste izbrisali ili sprečili da se određeni kolačići čuvaju na vašem računaru ili mobilnom uređaju bez vaše izričite saglasnosti. Odeljak „pomoć“ u vašem pretraživaču bi trebalo da sadrži informacije o tome kako da upravljate podešavanjima u vezi sa kolačićima.
Više informacija o tome kako to funkcioniše u vašem pretraživaču možete naći ovde:
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Adobe (fleš kolačići): http://www.adobe.com/privacy/policies/flash-player.html
Google Chrome aplikacija: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en

Sledeći veb-sajtovi vam takođe mogu pomoći da razumete više o tome kako funkcioniše oglašavanje na osnovu kolačića i kako možete da upravljate podešavanjima u vezi sa kolačićima:
http://www.aboutads.info/choices
http://www.youronlinechoices.eu/
Stranica za onemogućavanje organizacije Network Advertising Initiative: http://optout.networkadvertising.org/?c=1

Više informacija o zakonima koji regulišu upotrebu „kolačića“ možete da pronađete ovde: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm

XIX. PREUZIMANJE KORISNIČKOG GENERISANOG SADRŽAJA (UGC) IZ DRUŠTVENIH MREŽA

OBRADA
Pozivamo vas da nam pošaljete svoje slike putem društvenih mreža prateći određena uputstva kao što su „#yesadidas“. Slike koje nam pošaljete koristićemo za komunikaciju u okviru naše kampanje. Prava na vašu sliku ćemo dobiti putem licencnog ugovora koji je u okviru naših uslova i odredbi. Kada nam šaljete slike preko društvenih mreža, vi se slažete da mi možemo da koristimo vaše slike kako je opisano u licencnom ugovoru.

PRAVNI OSNOV
Izvršenje ugovora

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o identitetu: korisničko ime na društvenim mrežama
Podaci o zajednici: slike, video zapisi, komentari, zvučni zapisi i druge datoteke koje se dostavljaju putem društvenih mreža za promociju adidas-a
Podaci o društvenim mrežama

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Trajanje licencnog ugovora i rok zastarelosti u slučaju bilo kakvih pravnih sporova.

KORISNICI PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale
• Partneri događaja (gde je to moguće)
• Pružaoci podrške za korisnički generisani sadržaj (UGC)
• Partnerske agencije za oglašavanje
• Platforme društvenih mreža
• Pružaoci usluga iz oblasti računarstva u oblaku (gde je to moguće)

XX. OBAVEŠTENJA (komunikacija unutar aplikacije)

OBRADA
Kada koristite adidas aplikaciju, mi pomoću obaveštenja u ovoj aplikaciji komuniciramo sa vama u vezi sa svrhama navedenim u ovom Obaveštenju. To uključuje informacije koje se odnose na svrhe zasnovane na izvršenju ugovora (kao što je vaša kupovina). Možete da isključite obaveštenja u bilo kom trenutku u odeljku „Podešavanja“ na mobilnim uređajima. Međutim, ako isključite obaveštenja, možda ćemo morati da vas kontaktiramo putem imejla za važne poruke koje se odnose na vašu kupovinu.

PRAVNI OSNOV
Legitimni interes

KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA
Podaci o uređaju

PERIOD ZADRŽAVANJA PODATAKA
Dokle god koristite aplikaciju i ne isključite obaveštenja.

KATEGORIJE KORISNIKA PODATAKA

• adidas rukovaoci podacima
• adidas AG podružnice i filijale

6. Šta adidas radi kada prenesemo vaše podatke o ličnosti izvan EU/EEP-a?

U zavisnosti od vrste obrade podataka o ličnosti, vaši podaci o ličnosti se dele sa različitim „kategorijama korisnika podataka“. U slučaju kada se korisnik podataka nalazi izvan EU/EEP-a, sproveli smo neophodne mere kao što su standardne ugovorne klauzule izrađene od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ili odabir dobavljača koji sertifikuju i poštuju EU-SAD i švajcarsko-američki okvir za zaštitu privatnosti.

7. Kako štitimo vaše podatke o ličnosti?

Sprovodimo odgovarajuće tehničke i organizacione mere kako bismo se pozabavili rizicima koji su u vezi sa našim korišćenjem vaših podataka o ličnosti, uključujući gubitak, izmenu ili neovlašćeni pristup vašim podacima o ličnosti, i ohrabrujemo vas da ostvarujete svoja prava. Mi tražimo od naših pružalaca usluga da urade to isto tako što će poštovati ugovorne sporazume. Međutim, morate biti svesni da je svako slanje vaših podataka o ličnosti putem interneta na sopstvenu odgovornost. Vaše podatke o ličnosti možemo da zaštitimo samo kada ih dobijemo.

8. Koja su vaša prava i kako ih možete ostvariti?

U skladu sa GDPR-om i važećim zakonima o zaštiti podataka u zemljama EU/EEP-a, imate sledeća prava navedena i objašnjena u nastavku. Takođe vam obezbeđujemo instrukcije o tome kako da ostvarite svako pravo. Moramo da utvrdimo vaš identitet pre nego što možemo da obradimo vaše zahteve. Kada moramo da odbijemo vaš zahtev iz pravnih razloga, saopštićemo vam koji je razlog za to.

Za sva pitanja u vezi sa vašom privatnošću i podacima o ličnosti, molimo vas da nas kontaktirate preko Korisničkog servisa.

Molimo vas da se obratite vašem lokalnom nadzornom organu u vezi sa vašim pravima u okviru GDPR-a i važećeg lokalnog zakona i da razumete šta ta prava znače.

VAŠA PRAVA
KAKO DA OSTVARITE SVOJE PRAVO

I. Zatražite primerak svojih podataka o ličnosti
Imate pravo da dobijete primerak svojih podataka o ličnosti ako to nema negativan uticaj na druge ljude.
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.
Predmet: Primerak mojih podataka o ličnosti

II. Pristupite informacijama u vezi sa vašim podacima o ličnosti
Imate pravo da znate da li koristimo vaše podatke o ličnosti ili ne, kao i sledeće informacije:

a) zašto imamo vaše podatke o ličnosti;
b) koje kategorije podataka imamo;
c) šta radimo sa vašim podacima o ličnosti;
d) ko ima pristup vašim podacima o ličnosti (i gde se oni nalaze);
e) gde se mogu preneti vaši podaci o ličnosti;
f) koliko dugo čuvamo vaše podatke o ličnosti;
g) ako nam vi niste direktno dostavili svoje podatke o ličnosti, kako smo ih dobili;
h) vaša prava prema važećim zakonima i mogućnost ograničavanja obrade;
i) ako koristimo vaše podatke o ličnosti u bilo kom procesu za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade; i
j) u nekim slučajevima imate pravo da znate kako funkcioniše naš proces za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade, ako vas se ta odluka bitno tiče.

Molimo vas da pogledate adidas Obaveštenje o privatnosti.
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Obaveštenjem o privatnosti, molimo vas da kontaktirate adidas Tim za zaštitu podataka.

III. Uverite se da su vaši podaci o ličnosti tačni
Imate pravo da budete sigurni da koristimo tačne podatke o vama.
Prijavite se na svoj nalog i sami napravite izmene; ili
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.

IV. Izbrišite svoje podatke o ličnosti
Imate pravo da zatražite od nas da izbrišemo vaše podatke o ličnosti ako:

a) nam više nisu potrebni za određenu svrhu, na primer, za izvršenje ugovora ili pravnih zahteva; ili
b) ako povučete saglasnost koju ste nam dali ako smo je tražili od vas prilikom prikupljanja vaših podataka o ličnosti; ili
c) ako se protivite našem korišćenju vaših podataka o ličnosti na osnovu legitimnih interesa koje smo identifikovali, uključujući aktivnosti u vezi sa direktnim marketingom, osim ako ne možemo da dokažemo neoborive razloge za obradu na osnovu legitimnog interesa.

Prijavite se na svoj nalog i sami napravite izmene; ili
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.

V. Ograničite način na koji koristimo vaše podatke o ličnosti
Imate pravo da nas sprečite da sprovodimo određene procese obrade vaših podataka o ličnosti kada:

a) mislite da ne koristimo odgovarajuće podatke o ličnosti;
b) ne želite da izbrišemo vaše podatke o ličnosti, ali takođe mislite da ne postupamo u skladu sa zakonom;
c) želite da podnesete žalbu protiv nas, ali mi želimo da izbrišemo podatke; ili
d) osporavate naše objašnjenje o upotrebi vaših podataka zasnovano na „legitimnom interesu“.

Kada uspešno ograničite kako koristimo vaše podatke o ličnosti, koristićemo vaše podatke o ličnosti samo uz vašu saglasnost osim ako se zakonom ne zahteva drugačije.
Prijavite se na svoj nalog i sami napravite izmene; ili
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.
Predmet: Privatnost – Ograničenje obrade

VI. Zatražite prenosivu datoteku tako da možete da je podelite sa drugom kompanijom
Imate pravo da dobijete prenosivu datoteku koja sadrži podatke o ličnosti koje ste nam dostavili gde je pravni osnov ili saglasnost ili izvršenje ugovora. Datoteka sadrži podatke o ličnosti koje ste nam direktno i svesno dostavili, uključujući podatke koje smo indirektno dobili prilikom korišćenja naših usluga ili proizvoda.
Molimo vas da se prijavite na svoj nalog, potom odete na odeljak „Lični podaci“ i zatim kliknite na „Vaši podaci o ličnosti“. Dobićete šifrovanu .json datoteku na imejl adresu koju ste nam dostavili.

VII. Povucite saglasnost
Kada koristimo vaše podatke o ličnosti na osnovu vaše saglasnosti, imate pravo da promenite mišljenje i povučete saglasnost u bilo kom trenutku.
Otkazivanje pretplate sa našeg biltena:
Kliknite na dugme „Otkaži pretplatu“ na dnu biltena ili marketinškog imejla sa kog želite da se odjavite ili ažurirajte željene postavke komunikacije na svom nalogu ako ih imate.

Ako imate nekih tehničkih poteškoća:
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.

Predmet: Skinite me sa liste za primanje imejlova

Povlačenje druge saglasnosti:
Kontaktirajte nas za podršku.

Predmet: Privatnost – Povlačenje moje saglasnosti

VIII. Uputite primedbu kada obrađujemo vaše podatke o ličnosti na osnovu „legitimnog interesa“
Kada obrađujemo vaše podatke o ličnosti na osnovu „legitimnog interesa“ kao što je navedeno u ovom Obaveštenju o privatnosti, imate pravo da se ne slažete i da nas sprečite da obrađujemo vaše podatke o ličnosti u tu svrhu. Međutim, možda imamo čvrste razloge da nastavimo sa obradom vaših podataka o ličnosti čak i ako vi uložite prigovor. U takvim slučajevima ćemo vam pružiti naše obrazloženje. Mi ćemo poštovati i uvažiti vaš prigovor svaki put kada su u pitanju direktne marketinške svrhe.
Ako se protivite imejl marketingu:
Otkazivanje pretplate sa našeg biltena:
Kliknite na dugme „Otkaži pretplatu“ pri dnu biltena ili marketinškog imejla sa kog želite da se odjavite ili ažurirajte željene postavke komunikacije na svom nalogu ako ih imate.
Ako imate nekih tehničkih poteškoća:
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.

Predmet: Skinite me sa liste za primanje imejlova

Za sve ostale prigovore:
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Predmet: Privatnost – prigovor na legitimni interes

IX. Osporite odluku generisanu našim procesom za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade
Kada koristimo alate za donošenje odluka pomoću automatizovane obrade ili procese koji vode do ishoda koji proizvodi pravni efekat (kao što je otkrivanje prevare pri plaćanju), imate pravo da razumete logiku, značaj i moguće posledice ovog procesa. Takođe imate pravo da zatražite ljudsku intervenciju, naročito kada se to koristi za zaključivanje ugovora sa nama. Možete da osporite našu odluku izražavajući svoje mišljenje.
Kontaktirajte korisnički servis za podršku.
Razlog: Privatnost i rukovanje podacima.

Predmet: Moja kreditna kartica je odbijena – automatizovana obrada?

X. Podnesite žalbu svom lokalnom nadzornom organu za zaštitu podataka
Ako niste zadovoljni načinom na koji smo obradili vaše podatke o ličnosti ili kako smo odgovorili na vaša prava iz ovog Obaveštenja, imate pravo da podnesete žalbu protiv nas kod vašeg lokalnog nadzornog organa za zaštitu podataka.
Kontaktirajte lokalni nadzorni organ za zaštitu podataka

9. Pitanja, žalbe i podrška – kako i sa kim možete da stupite u kontakt?

adidas Korisnički servis
KONTAKTIRAJTE KORISNIČKI SERVIS: https://www.baltics.adidas.com/on/demandware.store/Sites-adidas-REG-Site/et_EE/CustomerService-ContactUs
adidas Tim i ovlašćeno lice za zaštitu podataka
DataProtection@adidas.com
+49 (0) 9132 84 – 0
adidas AG
Adi-Dassler-Strasse 1
91074 Herzogenaurach
Nemačka
Nadzorni organi za zaštitu podataka

adidas Vodeći nadzorni organi
Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA)
poststelle@lda.bayern.de
+49 (0) 981 53 1300
Promenade 27
91522 Ansbach
Nemačka
https://www.lda.bayern.de/de/kontakt.html
Vaš lokalni nadzorni organ u zemljama EU/EEP-a

Više detalja možete naći kod vašeg lokalnog nadzornog organa za zaštitu podataka:
https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

10. Ažuriranja i obaveštenja o ažuriranjima

Periodično pregledamo i ažuriramo Obaveštenje o privatnosti kako bismo uneli sve izmene koje su rezultat našeg svakodnevnog poslovanja. Uvek možete da proverite datum Obaveštenja o privatnosti da biste videli kada smo poslednji put uneli izmene. Obavestićemo vas kada napravimo značajne izmene kojih morate biti svesni.

11. adidas Korisnici podataka

Spisak adidas korisnika podataka koji obrađuju vaše podatke o ličnosti možete pronaći u instrukcijama u nastavku u odeljku adidas rukovaoci podacima. Lista je podložna promenama po potrebi.

KOMPANIJA
USLUGE

adidas International Marketing B.V.
Internet prodavnica i marketinške usluge

Demandware Inc.| SAD
Veb-hosting

Adyen | Holandija
Procesi plaćanja

InfoSys Technologies Ltd. | Indija, EPAM | Belorusija
Veb-razvoj

Adobe Analytics | Irska, Google Analytics | SAD
Veb-analitika

Sprinklr | SAD, Olapic Inc. | SAD
Analitika društvenih mreža

Flurry | SAD, Apps Flyer | Izrael
Analitika za mobilne aplikacije

Medallia Inc. | SAD, Qualtrics LLC | SAD
Net Promoter Score indeks lojalnosti

act.3 | Nemačka, cip Trademarketing GmbH | Nemačka
Upravljanje događajima i njihova organizacija

Neolane Ltd. | Francuska
Marketing

Batterii LLC | SAD
Potrošački trendovi

TBWA Worldwide Inc. | SAD, Media Monk Netherlands, IRIS | Australija
Agencije za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM)

Olapic, Inc. | SAD
Influenser marketing

adidas filijale | globalno
Upravljanje odnosima sa klijentima

Teleperformance | Nemačka
Korisnički servis

DHL | Nemačka
Isporuka proizvoda

Feedzai | Nemačka
Prevencija prevara

PayPal | SAD
Usluga plaćanja

Apple Pay, Google Pay | SAD
Mobilno plaćanje

Facebook (WhatsApp, Instagram) | SAD
Interakcija preko društvenih mreža

Twitter | SAD
Interakcija preko društvenih mreža

Google | SAD
Interakcija preko društvenih mreža

Runtastic | Austrija
Zdravlje i fitnes zajednica

Google Analytics | SAD
Analitika

Adobe Analytics | SAD
Analitika

Anatwine Limited | UK
Korisničko iskustvo

MediaCom | UK
Partner u oglašavanju

Salesforce
CRM Softver | Analitika podataka

Wunderman
Usluge imejl marketinga

U situacijama kada vaši podatke o ličnosti mogu da koriste rukovaoci podacima van adidas-a preko adidas platformi, aplikacija ili na neki drugi način za sopstvene potrebe, molimo vas da pogledate Obaveštenje o privatnosti tih drugih rukovaoca podacima za više informacija o tome kako oni rukuju vašim podacima o ličnosti.

Reebok is a brand of adidas AG (Adi-Dassler Strasse 1, 91074 Herzogenaurach, Germany).
adidas rukovaoci podacima čiji identitet je naveden u ovom Obaveštenju o privatnosti će koristiti vaše podatke.